Programmering for børn

Opfinderklubben tilbyder undervisning i programmering for børn. Der er maksimalt syv elever på et hold. Undervisningen varer 60 minutter, og afholdes en gang om ugen. Året er delt op i en forårs- og efterårs-sæson. Der er sæson-start efter hhv. sommer- og jule-ferie. Der er 20 ganges undervisning pr. sæson. Der er oprettet følgende hold.

Hvis du ønsker en plads til dit barn, skal du skrive dig op på ventelisten. Alternativt, kan du kontakte Opfinderklubben på info@opfinderklubben.dk med henblik på privatundervisning hjemme hos jer.

Programmeringssprog

Der undervises som udgangspunkt  i Scratch, som er et program med en visuel tilgang til det at programmere. Man programmerer ved at forbinde klodser med forskellig funktionalitet med hinanden. Vi begynder med at lære hvordan man opbygger programmer i Scratch. Derefter introduceres koordinatsystemet, at bruge grader til at beskrive en retning og at bruge tilfældige tal til at skabe uforudsigelighed. Fri leg og eksperimenter fører frem til egne projekter. Se mere om Scratch i den følgende video.

De mere øvede hold holder lærer traditionel tekst-baseret programmering. Vi begynder med at beskrive 3-dimensionelle former i openSCAD. For de øvede bygger vi elektronik med Arduino‘er og programmer i sproget Pytho, med spil-biblioteket PyGame.

Computer

Som udgangspunkt, bruger eleverne en af Opfinderklubbens computere i undervisningen.

Hvis eleven har en egen bærbar computer, kan den  bruges i undervisningen  i stedet for Opfinderklubbens udstyr. Både Linux, Mac OS X og Windows kan bruges.

Tid & sted

Der er i øjeblikket oprettet følgende hold. Der er maksimalt syv børn på et hold. Hvis du er interesseret i en plads, kan du skrive dig på ventelisten. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til info@opfinderklubben.dk

StedTidFødeårLedige pladserSprog
Sølvgade 30, København KTirsdag: 15:30-16:302007/20081Python
Sølvgade 30, København KTirsdag: 16:45-17:452007/20081Python
Sølvgade 30, København KTorsdag: 15:30-16:302008/20104Python
Sølvgade 30, København KTorsdag: 16:45-17:452010/20110Snap!

Pris

Undervisningen på hold koster DKK 100,- pr. gang. Når man starter på et hold, betaler man for de første otte gange (prøvetid). Hvis man derefter ønsker at fortsætte, betales samlet for resten af sæsonen. Når sæsonen er slut, refunderes et beløb svarende til den undersvisning der ikke måtte være blevet afholdt pga. underviserens sygdom eller lignende. Der refunderes ikke penge i forbindelse med elevers fravær.

Privatundervisning koster DKK 500,- pr. time, og foregår hjemme hos eleven, med mindre andet ønskes. Man skal købe minimum tre timers undervisning. Undervisningen betales samlet, forud.

1 thought on “Programmering for børn

Comments are closed.