Sådan opretter man en konto på Snap!

I Opfinderklubben bruger vi sproget Snap! når vi programmerer. Der er udviklet og drevet af det amerikanske universitet Berkeley. Snap! fungerer som det kendte sprog Scratch, men med en del udvidelser.

For at få mest muligt ud af undervisningen, er det vigtigt at man der hjemme  kan arbejde videre på de ting vi arbejder med når vi er sammen. Der er muligt at eksportere sit projekt som en xml-fil, og at tage projektet  med hjem på f.eks. et USB-stick, men det er noget besværligt. Derfor sker det i praksis ret sjældent.

Den nemmeste måde at kunne arbejde hjemme på sit projekt er, at man opretter en konto på Snap! Så kan man arbejde på sine ting fra alle computere inklusive Apple iPads.

Sådan opretter man en konto på Snap!

  1. Gå til siden hvor man opretter nye konti.
  2. Indtast oplysninger om den nye bruger. Som e-mail kan du vælge at bruge din egen, hvis dit barn ikke er bruger af e-mail.
  3. Du får tilsendt en email med et link som du skal klikke på for at bekræfte din nye konto. Hvis du ikke gør dette inden for tre dage, slettes kontoen inklusive indhold.
  4. Du kan nu logge ind her med brugernavn og password for at se projekter og profil. Du kan også åbne Snap! direkte og logge ind med brugernavn og password i menuen der findes under knappen med en hvid sky øverst til venstre i vinduet.

Sørg for at dit barn kender brugernavn og password til kontoen. Skriv det evt. ned på en seddel. Undlad at skrive andet på sedlen end brugernavn og password. På den måde, vil andre ikke kunne bruge den til noget (Fordi de ikke ved at det er til Snap!). Brug ikke det samme password som du/i bruger andre steder.