Installer Python og biblioteket Arcade på din computer

I Opfinderklubben, er der flere hold der programmerer i sproget Python med spil-biblioteket Arcade.  For at blive rigtig dygtig til at programmere, er det vigtigt at man øver sig derhjemme, på sin egen computer. Derfor følger her en beskrivelse af hvordan du kommer i gang med Python og  Arcade på din egen computer.

Installér Python og biblioteket Arcade ved at følge disse instruktioner.

I stedet for at installere en af de editors (Programmer til at skrive din Python-kode i) der nævnes til sidst instruktionerne hos Arcade, foreslår jeg at du installerer Geany (Det er den vi bruger i Opfinderklubben).

Åbn din editor. Lav et nyt dokument kaldet test.py med en enkelt linje: print(“Hello world!”). Prøv at køre programmet (Tryk på F5 i Geany). Programmet bør køre uden fejl, og uskrive teksten Hello world! på din skærm.

Hvis du bruger Geany, og test-programmet ikke fungerede, skal du sørge for at din execute command er python3 “%f” eller python “%f” i dine build commands (Hvilken du skal bruge, kommer an på hvordan Python er sat op på din maskine). Gå ind i menuen “Build” i toppen af skærmen. Vælg underpunktet “Set Build Commands”. Du skal kigge i feltet til højre for knappen “Execute” nederst i vinduet.

Hvis du ikke vil begynde helt fra bunden, har jeg lavet en stump kode du kan bruge som udgangspunkt. Du kan hente den, samt tilhørende grafik på GitLab (Klik på skyen for at downloade). Alternativt, kan du hente en zip fil direkte her. Der er mange andre eksempler på Arcades side.

Der er også lavet en hel bog om hvordan man laver spil med Arcade. Læs/hent den her.

Alt der er beskrevet her, er Open Source, det er altså ikke noget du skal betale for. Alt er gratis (For evigt).